موسسه خیریه گلستان علی (ع)

ثبت نام در جشن نیمه شعبان
موسسه خیریه

موسسه خیریه

خیریه

موسسه خیریه یکی از انواع نهادهایی  است که به‌وسیله مردم عادی جامعه اداره می‌شود. به این معنی که این نوع کسب و کار بدون دریافت حقوق بوده و به صورت غیرانتفاعی انجام می‌شود. در این مؤسسات خیریه کارهای مختلفی انجام می‌شود از جمله کار های، آموزشی ، مذهبی و یا سایر برنامه ها مانند مؤسسات خیریه کمک به افراد نیازمندان که به پیگیری و رفع مشکلات این افراد نیازمند می‌پردازند. البته بیشتر کارهایی که ارائه می‌شود در راستای منافع عمومی افراد بوده و تلاش می‌شود تا جایی که مقدور است و از هر راهیی بتوان مشکلی از مشکلات این افراد نیازمند حل نمود. بعضی از مؤسسات خیریه به صورت دولتی و بعضی به صورت خصوصی اداره می‌شوند و قوانین و مقررات آن‌ها مطابق با مقرراتی است که هر کشور برای خود وضع کرده است. در ایران موسسات خیریه زیر نظر سازمان بهزیستی می باشند 

موسسه خیریه

در مؤسسات خیریه انواع مختلفی از کارها انجام می‌گردد. نمونه ایی از آن‌ها به کارهایی هایی مانند کمک‌کردن به فقرا نیازمندان ، کودکان بی سرپرست و بد سرپرست ، زنان سرپرست خانوار ، کودکان کار  و افراد کم توان مشغول هستند و تحت عنوان موسسه خیریه کمک به نیازمندان و فقرا  فعالیت می‌کنند. نمونه  دیگر به اداره بناهای تاریخی و یا ساختمان‌هایی که ارزش مالبی . معنوی بالایی دارند و یا حتی ساختمان‌های عمومی مشغول به فعالیت هستند. نمونه دیگر از این مؤسسات خیریه خدمات اجتماعی را به افراد ناتوان و نیازمند ارائه می‌دهند. در نمونه ایی از این مؤسسات خیریه به مشکلات کودکان بی سرپرست و بد سرپرست رسیدگی می‌شود. لذا این فعالیت این مؤسسات در راستای رفع مشکلات بخشی از گروه‌های اجتماعی و نیز مراقبت از محیط‌زیست و یا مکان هایی است که ارزش تاریخی دارند، می‌باشد. بدست آوردن درآمد در این مؤسسات معمولاً به کمک‌های مالی افراد خیر و نیکوکار، مبالغی که از وقف و نذورات و صدقه مردمی به دست می‌آید، کمک‌های مالی که از راه  مساجد و حسینیه ها به دست می آید و به خیریه اهدا می‌شود یا پول  حاصل از اهدا خیرین  در بخش‌های مختلف اقتصادی استفاده می‌شود.  موسسه خیریه گلستان علی (ع) در زمینه کمک به کودکان بی سرپرست و بد سرپرست و زنان سرپرست خانوار فعالیت دارد.

خیریه آنلاین

یکی از دغدغه های مؤسسات خیریه، منابع مالی دارای محدودیت است. لذا دریافت کمک های مالی از افراد نیکوکار و خیر، اهدای کمک های نقدی و یا همراهی و حمایت‌های مردمی برای ادامه وتوسعه فعالیت این مؤسسات اهمیت زیادی دارد. راه های مختلفی برای دریافت این کمک‌ها وجود دارد که یکی از آن‌ها اهدای کمک‌های نقدی و یا پرداخت‌‌های آنلاین است. کمک آنلاین به خیریه با توجه به شماره حساب و یا سایت و پلتفرمی است که موسسه خیریه به نیکوکاران و خیرین ارائه می‌دهد. این خیریه‌های آنلاین به تمامی کارهایی که سایر مؤسسات انجام می‌دهند، می‌پردازند ولی روش پرداخت کمک‌های مردمی به صورت دیجیتال و آنلاین می‌باشد.

خیریه کودکان بی سرپرست و بد سرپرست

یکی از مهم‌ترین و آشناخته ترین فعالیت‌هایی که موسسه خیریه انجام می‌دهند، کمک به کودکان بی سرپرست و بد سرپرست  و افراد کم توان است. عموماً این گونه مؤسسات برای انجام امورات از بانیان خیرین و افراد نیکوکار کمک می‌گیرند، زیرا بودجه عمومی ناچیز بوده و برای کمک به خیریه و ادامه فعالیت کافی نمی‌باشد.

انواع مؤسسات خیریه

همان‌طور که گفته شد در مؤسسات خیریه معتبر بیشتر از راه های همدلی و کمک خیرین، به بررسی و رفع مشکلات کودکان بی سرپرست و نیازمند پرداخته می‌شود. ولی برای اینکه موسسه خیریه بتواند فعالیت خود را آغاز و ادامه دهد بایداصول و قوانینی را انجام دهد. یکی از این قوانین نوع اداره این مؤسسات است. نمونه ایی از آن‌ها به صورت خصوصی اداره می‌شوند و تمامی سرمایه مالی این شرکت‌ها را یک فرد یا یک خانواده و یا شرکت اهدا می‌کند. در صورت گسترش فعالیت‌ها نیز می‌توان از سایر خیرین کمک بگیرند. البته در صورتی که قصد کمک به این مؤسسات را دارید بهتر است به مؤسسات خیریه معتبر که معرفی می‌شوند کمک های خود را اهدا نمایید . نوع دیگر از این مؤسسات، به صورت دولتی اداره شده و در نتیجه تمامی حمایت‌های مالی را از طرف دولت دریافت می‌کنند. در صورت نیاز نیز می‌توان از  موسسه خیریه کمک به کودکان بی سرپرست که به صورت خصوصی اداره می‌شوند، کمک گرفت. مؤسسات خیریه را از نظر نوع فعالیت نیز به موارد زیر تقسیم‌بندی کرد:

  • مؤسسات خیریه توزیع‌کننده که معمولاً کمک‌های نقدی و غیر نقدی را جمع‌آوری و در اختیار نیازمندان قرار می‌دهند.
  • مؤسسات خیریه حوزه بهداشت و درمان که ممکن است به صورت درمانگاه خیریه باشد و یا اینکه تا بیمارستان نیز توسعه داشته باشد.
  • مؤسسات خیریه حوزه عمرانی که بیشتر به ساخت و ساز اماکنی مانند مدارس و یا حتی ساختمان‌های کوچک و محدود برای خانوارهای محروم و نیازمند نیز بپردازند.
  • مؤسسات نگهداری و سرپرستی از افراد سالمند، معلولین جسمی، حرکتی و یا ذهنی و نیز افراد بدون سرپرست اختصاص دارد.
  • مؤسسات خیریه آموزشی که بیشتر به آموزش افراد خاص مانند معلولین ذهنی، افراد محروم، مؤسسات سوادآموزی و مشاوره‌ای و نیز آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مشغول هستند.
  • مؤسسات خیریه توان‌یابی که مربوط به بازپروری کودکان و یا نوجوانان بد سرپرست و یا بی‌سرپرست و یا معلولین ذهنی و حرکتی و افراد معتاد اختصاص دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا